Zeeland en oesters zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus dan ben je als liefhebbers van vis, schaal- en schelpdieren aan het goede adres in Zeeland.
Het oesterseizoen duurt van september tot en met april. In Zeeland komen 2 oestersoorten voor die gekweekt worden in de Grevelingen en de Oosterschelde. Het gaat om de ‘Zeeuwse platte’ en de ‘Zeeuwse bolle’ (ook wel de ‘creuse’ genoemd).
De ‘Zeeuwse Bolle’ kan al 2 jaar na het kweken gegeten worden, terwijl de ‘Zeeuwse Platte’ pas na 6 jaar geserveerd kan worden. Dat maakt deze schaarse oester zeer verfijnd van smaak.
Er zijn talloze manieren om de oesters te eten, de klassieke manier is toch wel met citroen en peper. Direct doorslikken is uit den boze; 3 keer kauwen brengt de smaak het beste tot zijn recht.
In het Zeeuwse in Yerseke, zo’n 40 minuten rijden van Harbour Village in Arnemuiden, hebben wij 3 restaurants geselecteerd waar u de oesters kunt eten!
Nolet’s Vistro
Burgemeester Sinkelaan 6, Yerseke
De Oesterij
Havendijk 12, Yerseke
Restaurant de Branding
Havendijk 50, Yerseke